NWWI-taxatie Groningen

Laat uw NWWI-taxatie in Groningen uitvoeren door Woning Taxatie Groningen! Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een erkende, onafhankelijke organisatie die de rapporten van woningtaxaties valideert. Wanneer u kiest voor een taxateur die aangesloten is bij het NWWI, heeft u de zekerheden en garanties van een betrouwbaar keurmerk.

De voordelen van een NWWI-taxatie

NWWI-taxateurs werken volgens een specifieke methode met duidelijke richtlijnen. Het NWWI ziet er constant op toe dat elke taxatie goed en onderbouwd tot stand komt, waardoor kwaliteit écht gewaarborgd wordt. Alle taxateurs die zich aan willen sluiten bij het NWWI moeten aan strenge normen voldoen, en ook tussentijds wordt gecontroleerd of aan deze normen nog voldaan wordt. Doordat alle taxaties door het NWWI gevalideerd zijn, worden deze ook door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd. Kiezen voor een NWWI-taxatie biedt garantie op een transparant en correct taxatierapport voor uw woning in Groningen.

spoedtaxatie

NWWI-taxatie door Woning Taxatie Groningen

Woning Taxatie Groningen helpt u graag met een NWWI-taxatie in Groningen. Onze taxateurs zijn uiteraard NWWI-gecertificeerd, en hebben veel ervaring met de lokale woningmarkt in Groningen. Zo bieden we altijd een accurate en heldere NWWI-taxatie voor uw huis in Groningen. Wij baseren ons bij de taxatie op verschillende factoren, en zorgen ervoor dat onze onderbouwing ook helder is voor u. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd voorop bij Woning Taxatie Groningen!

NHG taxatie Groningen

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die u kunt krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Met deze garantie heeft u een vangnet wanneer het door omstandigheden lastig wordt om de hypotheek te blijven betalen. Hierdoor biedt u uw geldverstrekker meer zekerheid op terugbetaling. Voor deze garantie is het wel nodig dat de taxatie gevalideerd wordt door een NHG-erkend instituut. 

Wat is de NHG?

De NHG is een garantie vanuit de Nederlandse overheid, die ertoe dient om verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen mogelijk te maken. Wanneer er zich tijdens de looptijd van de hypotheek onvoorziene situaties voor doen die het terugbetalen van de lening moeilijker maken, kan deze garantie bescherming bieden. De NHG kan verkregen worden voor de financiering van een nieuwe woning, maar ook wanneer u een hypotheek afsluit voor de verbouwing van uw huis. De maximale hypotheekgarantie staat voor 2021 op €325.000. Doordat de NHG zekerheid biedt aan geldverstrekkers, betaalt u ook minder hypotheekrente. De korting op rente kan oplopen tot wel 0.6% per jaar, waardoor u al snel honderden euro’s bespaart. 

De voordelen van hypotheekgarantie

Het kan natuurlijk voorkomen dat u in een situatie komt waardoor u de hypotheek tijdelijk of structureel niet meer kunt terugbetalen. In geval van tijdelijke problemen kunt u in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit. Deze faciliteit biedt een tijdelijke verlaging van de hypotheeklasten, waardoor u een moeilijkere periode beter door kunt komen. U kunt hierdoor wel in uw woning blijven wonen, en moet na verloop van tijd de lasten ook weer kunnen gaan betalen. Wanneer hier geen uitzicht op is, kan het zo zijn dat u uw woning gedwongen moet verkopen. Hierdoor kan een restschuld ontstaan. Onder bepaalde voorwaarden kan de NHG ervoor zorgen dat u deze schuld niet meer hoeft terug te betalen. 

NHG taxatie door Woning Taxatie Groningen

De taxateurs van Woning Taxatie Groningen helpen u graag met het taxeren van uw woning in Groningen. Doordat wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie VBO en taxatie instituut NWWI, worden onze taxaties ook geaccepteerd door het NHG. Dankzij onze ervaring en kennis van de Groningse woningmarkt bent u verzekerd van een professionele en snelle woningtaxatie. Binnen 3 dagen bieden wij u een helder en onderbouwd taxatierapport van uw woning in Groningen.

Neem contact op

Neem contact op met Woning Taxatie Groningen voor een snel en veilig taxatierapport

Kraneweg 23
9718 JD Groningen

050-7601777

info@woningtaxatiegroningen.nl

Contact opnemen via WoningTaxatieGroningen.nl?

This field is for validation purposes and should be left unchanged.